vizesialmak.com

Vize Almanın En Kolay Yolu...

Vize Ana Sayfa Vize Başvurusu Vize Formları Vize İşlemeleri Vize İstemeyen Ülkeler Vize Nasıl Alınır Hakkımızda Vize İletişim

Vize İşlemleri

   Amerika Vizesi Almak
    Schengen Vizesi Almak
  İngiltere Vizesi Almak
    İspanya Vizesi Almak
   Fransa Vizesi Almak
    Dubai Vizesi Almak
    Almanya Vizesi Almak
   Avustralya Vizesi Almak
   Hollanda Vize Almak
    Avusturya Vize Almak
    İtalya Vizesi Almak
    Belçika Vizesi Almak
   Japonya Vizesi Almak
    Kanada Vizesi Almak
    Rusya Vizesi Almak
   Brezilya Vizesi Almak
    İsviçre Vizesi Almak
    Norveç Vizesi Almak
    Ukrayna Vizesi Almak
   Meksika Vizesi Almak
   Mısır Vizesi Almak
    Portekiz Vizesi Almak
    Romanya Vizesi Almak
    Yunanistan Vizesi Almak
    Danimarka Vizesi Almak
    İsveç Vizesi Almak
   Çin Vizesi Almak
   Bulgaristan Vizesi Almak
  Polonya Vizesi Almak
  İsrail Vizesi Almak
   Moldova Vizesi Almak
    Hindistan Vizesi Almak
   Macaristan Vizesi Almak
    Küba Vizesi Almak
   Malezya Vizesi Almak
   Tunus Vizesi Almak
   Cezayir Vizesi Almak
  Maldiv Vizesi Almak
  Etiyopya Vizesi Almak
  İzlanda Vizesi Almak
 

Macaristan Vizesi Almak Macaristan Vize Almak

    Macaristan (resmi adıyla Macaristan Cumhuriyeti), denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Sınır komşuları; Avusturya, Slovakya, Ukrayna, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya dır. Başkenti Budapeşte olan Macaristan, OECD, NATO, AB ye üyedir. Ayrıca schengen vize sistemine dahil ülkeler arasında yer almaktadır. Macaristan, Umuma Mahsus (lacivert) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına vize uygulamasında bulunurken, Diplomatik (kırmızı), Hizmet (gri) veya Hususi (yeşil) pasaport sahiplerine 3 aya kadar olan ziyaretleri için vize uygulamaz. schengen vize sistemine dahil olan diğer ülkelerin düzenlemiş olduğu Macaristan oturma izni ve vizeler, Macaristan için de geçerlidir. Aynı şekilde Macaristan'ın vermiş olduğu izinler de diğer schengenn ülkelerinde geçmektedir. Ancak bu uygulamalar, 3 ayı geçmeyen oturma izinleri için geçerlidir. Bundan daha fazla süren oturumlarda, her ülkenin farklı uygulaması olabilir.

 

Macaristan Vizesi Almak İçin Gereken Ücretler

   1 Ocak 2008 tarihi itibariyle, kısa süreli oturma izni ya da havaalanı transit vizesi için 60 Euro, Oturma izni için 60 Euro, Sezonluk çalışma izni için 40 Euro olarak belirlenmiştir. 14 yaşın altında olan ve anne veya babasının pasaportuna kayıtlı olan çocuklar için, 6 yaşından küçük kendi pasaportu olan çocuklar için, AEA vatandaşlarının üyeleri için, 5 kişiden fazla olan çocuklu gruplar için vize ücreti uygulanmaz. Bu bilgileri, ( formu Başvurusu ) vize başvurusunda bulunmadan önce tekrar teyit etmenizde fayda vardır.

 

Macaristan  Vizesi Mülakatınızı Kolaylaştıracak Detaylar

   Macaristan turist vizesi alabilmek için işverenlerden istenen belgeler; Macaristan Konsolosluğuna hitaben yazılmış bir dilekçe, gayri menkullerinizin tapu fotokopileri ve hesap cüzdanınızın fotokopisi gerekmektedir. Ayrıca, şirket bilgilerinizi gösterebilmek amacıyla, imza sirküleri, son tarihli vergi levhanızın aslı, ticari sicil gazetesi (fotokopi), yeni tarihli faaliyet belgesi (orijinal) gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresini kontrol etmeyi ve seyahat sağlık sigortası (30.000 Euro teminatlı) yaptırmayı unutmayınız.

Maaşlı çalışanların ise Macaristan turist vizesi almak için işverenlerde olduğu gibi aynı şirket belgelerini sunmaları, ayrıca işyerinden alacağı (işverenin imzaladığı) tanıtma ve izin belgesi gerekmektedir. Bu belge Konsolosluğa hitaben yazılmalı, yetkili kişiler tarafından imzalanmış olmalıdır. Bununla birlikte, SSK işe giriş belgesi, 4 aylık sigorta bildirgesi, bordro (son üç aylık), varsa üzerine olan tapuların fotokopileri, kredi kartları ve hesap cüzdan dökümleri fotokopisi ile geçerli bir pasaport ve en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası gerekmektedir.

Öğrencilerin turistik vize alabilmeleri, okuldan alınmış yeni tarihli bir öğrenci belgesi ile, 18 yaşından küçüklerin anne veya babalarından alacakları bir muvafakat name ile, anne veya babasının gelir belgeleri ile ve yine seyahat sağlık sigortası ve geçerli bir pasaport ile mümkündür.

Emekli olmuş vatandaşlar, Konsolosluğa bir dilekçe ile başvurmalı, sağlık karnesinin ve emekli cüzdanının fotokopisini de ibraz etmeli, sağlık sigortası, geçerli pasaport ve eğer varsa üzerine olan tapuların fotokopileri ile başvurmalıdır.
Ev hanımlarının vize başvurularında istenen belgeler; eşi çalışanların şirket belgeleri ve gelir belgeleri, eğer ev hanımının üzerine olan tapular veya başka gelir kaynakları varsa fotokopileri, banka hesapları ve kredi kartlarının fotokopileri, seyahat sağlık sigortası ve geçerli bir pasaport olarak sıralanmaktadır.

 

 

2009 Bu Web Sayfası Denver Ltd. Aittir İzinsiz Kopyalanması Yasaktır!!!!

Bu Web Sayfası Bütün Web Browser'lar Tarafından Görüntülenebilir